Dijital Baskı Uygulamaları

DİJİTAL BASKI UYGULAMALARI

Dijital baskı bilgisayar ortamında hazırlanmış olan grafik tasarımlarının farklı materyaller üzerine farklı uygulama alanları ile görselliğin kaliteli, hızlı bir şekilde reklama dönüştürme aracıdır. Başlıca folyo, one way vision, vinil, mesh gibi malzemeler dijital baskının vazgeçilmezlerindendir. Ülkemizde en çok Solvent ve su bazlı mürekkep baskı tercih edilmektedir. Son birkaç yıldır, öncülerinden olduğumuz UV Baskı ön plana çıkmaya başladı.

Dijital Baskı Uygulamaları, Dijital baskının diğer baskı yöntemlerinde olduğu gibi “baskı ve kalıp hazırlık, renk ayarlama” gibi bir sürece ihtiyacı yoktur. Dijital Baskı Uygulamaları Diğer baskı tekniklerine göre doğru baskıyı elde edene kadar geçen süreler dijital baskıda sadece birkaç dakikadır. Dolayısıyla dijital baskı siparişleri genelde aynı gün ya da ertesi gün rahatlıkla teslim edilebilir. Tabela Arkası 37 yıllık sektör deneyimi ile size her zaman en iyisini sunar.

Folyo Baskı / Uygulama

Folyo Baskı Nedir?

Dijital Baskı Uygulamaları işlerinde kullanılan Folyo malzeme günümüzde daha çok dijital baskı işlerinde kullanılan, PVC türünde, arkası yapışkan bir baskı malzemesidir. Folyo, başka bir malzemeye ihtiyaç duymaksızın birçok yüzeye yapışması nedeniyle çok tercih edilmektedir. Günlük yaşamda birçok alanda kullanılmaktadır. Son olarak reklam sektörünün de kapsamına giren malzeme sayesinde folyo baskı tekniği uygulanabilir hale gelmiştir.

Dijital baskı uygulamaları yöntemi ile folyo üzerine baskı yapılıp genellikle mağazaların vitrinlerinde gördüğünüz “İNDİRİM – KAMPANYA” tarzı yazıların hepsi bu teknik kullanılarak yapılmaktadır. Folyoların birçok renk seçeneği vardır, bu sayede birçok alanda istenilen grafik çalışması memnun edici sonuçlarla karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Plotter olarak bilinen alet sayesinde folyoların üzerine istenilen çizimler, resimler ya da yazılar kesilerek de kullanılabilir.

Folyo Çeşitleri, Kullanım Alanları

Normal Folyo

Normal folyolar tabelalarda ve cam vitrinlerde, cephelerde ve yönlendirmelerde kullanılır.

Cast Folyo

Cast Folyolar girintisi ve çıkıntısı çok olan yerlerde ve özellikle araç kaplamalarında sıcak hava ile uygulanır üzerine özel laminasyon atıldığında daha uzun ömürlü olur.

Şeffaf Folyo

Şeffaf folyoya dijital baskı ters baskı olarak yapılır içeriden yapıştırılır.

İç mekân folyo uygulamalarında kullanıldığı alanlar sebebiyle insan ile teması oldukça kolay olan folyo baskı da dikkat edilmesi gereken en büyük unsur sağlığa zarar vermiyor olmasıdır. Bu sebeple yapılan baskının su bazlı boya kullanılarak yapılması son derece önemlidir. Su bazlı boyaların insan sağlığına herhangi bir zararı olmadığı tıbbi olarak kanıtlanmıştır.

İç mekân da dekoratif amaçlarla ya da tanıtım amacıyla yerleştirilen Dijital baskı uygulamaları folyosuna baskı tamamen hedef kitleye yönelik reklamların yapılmasına olanak sağlamaktadır. Dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, hazırlanan yazılara kati surette suyun temas etmemesidir. Su teması olduğunda yazıların akma ihtimali vardır. Bu konuya oldukça dikkat edilmelidir.

Dış mekân folyo uygulamalarında aranan en büyük özellik dayanıklılıktır. Daimî olarak doğa şartlarıyla (yağmur, kar, rüzgâr, güneş vb.) temas halinde kalacağı için dayanıklı olması gerekmektedir.

Bu dayanıklılık Solvent bazlı boyalar kullanılarak sağlanmıştır. Büyük ebatlarda uygulanabilir olması da diğer bir önemli özelliğidir.

Dijital Baskı Uygulamaları hem uzun yıllar kullanılabilir olduğu için, hem de düşük maliyetlerle temin edilebildiği için reklam verenlerin maliyetini de düşürmektedir. Her türlü yüzeye uygulanabilir. Bu sayede normal şartlarda reklam afişi ya da reklam içerikli bir uygulamanın mümkün olmadığı alanlara dahi kaplama yapılabilmektedir.

 

İnsanoğlunun binlerce yıldır devam eden seramik ile ilişkisi, son on yılda çok farklı bir noktaya ulaşmıştır. Dijital teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan yeni biçimlendirme teknikleri, sanatçılara ve tasarımcılara, kendilerini ifade etmede yeni olanaklar sağlamıştır. Lazer yazıcılarda bulunan demir oksit ve seramik tonerlerin kullanımı ile, bilgisayar ortamında tasarlanan görseller, çıkartma kağıtları kullanılarak sırlı seramik yüzeylere aktarılabilmektedir. Dijital ortamda oluşturulan görsellerin seramik yüzeylere aktarılması iki farklı teknik kullanılarak mümkün olmaktadır.

Bunlardan birincisi lazer baskı olarak bilinen içerisinde demir oksit barındıran siyah tonerlerin kullanılması ile olmaktadır. Diğer yöntem ise yüksek ısıya dayanıklı seramik tonerlerin kullanılması ile gerçekleştirilir. Bu makalede seramik sanatında bu baskı tekniklerini kullanan sanatçılara ve eserlerinden bazılarına yer verilmiş, ayrıca bu tekniklerin süreçleri ile ilgili açıklamalar yapılmıştır. Eser görselleri üzerinden yapılan yorumlar ile, dijital baskı tekniklerinin süreçleri de aşamaları ile görselleştirilmiştir

(Dr. Öğretim Üyesi Sanver ÖZGÜVEN ’den alıntıdır)

Dijital Baskı Uygulamaları Örnekleri, Dijital Baskı Uygulamaları fiyatları ve Dijital Baskı Uygulamaları materyalleri için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Göztepe Mahallesi Bağdat Caddesi No: 171 Daire: 9 Kadıköy İstanbul adresinde Tabela örneklerini görebilirsiniz.

Call Now Button